IMG_6842.JPG

artistes 2021

13 artistes, menstruants i de la península que ens brinden les seves creacions per a l'agenda 2021

sàvies 2021

2 professionals del sector de la salut femenina, la ciclicitat i les plantes medicinals, juntament amb la creadora del projecte, han escrit el contingut de l'agenda 2021

artistes 2020

12 artistes i menstruants, 6 de les quals són de Catalunya i 6 de Palestina, van crear el contingut artístic de l'agenda 2021

sàvies 2020

6 professionals del sector de la salut femenina, la ciclicitat i les plantes medicinals, juntament amb la creadora del projecte, van escriure el contingut de l'agenda 2020

andrea.jpg

Andrea Pavón

Artista - 2021

@clearmoonlightt

Exploro diferentes disciplinas artísticas abrazando toda forma de expresión. Me muevo en el campo de la obra gráfica, la cerámica y el bordado, generando atmósferas aleatorias que tengan contacto con mi propia realidad. 

Mis creaciones contienen un carácter creativo y de experimentación que me acercan a la naturaleza de las cosas y me muestran la amplitud de posibilidades y sus resultados.

Concedo gran importancia a la espontaneidad, lo orgánico y a lo que brota del sentimiento.

Ha participado a Artemisa 2021 aportando la ilustración de diciembre.

bruna.PNG

Bruna Avellaneda

Artista - 2021

La Bruna Avellaneda és una dona bisexual, feminista, filòloga i amant de l'art. En la nuesa busca la llibertat, tant d'ella com de les dones que apareixen a les seves fotos.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya agost.

emma.JPG

Emma Llorente Palacio

Artista - 2021

@emma.II.palacio

www.emmallpalacio.com

De descendencia atlántica, la artista Emma Llorente Palacio nace un 7 de noviembre del año 1996 en Barcelona. Se inicia en el arte de la cerámica de la mano del escultor Germán Consetti y continúa explorando su práctica de forma autodidacta. Diseñadora de formación, combina preocupaciones sobre la conexión del cuerpo, los ciclos vitales, la reproducción y lo receptivo con una arqueología del saber que recupera lo ancestral y lo mágico a través de un diálogo con la materia, situándose en un marco de práctica contemporánea en la que se desdibujan los límites binarios entre la naturaleza y la cultura.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya novembre.

judit.jpg

Judith Colilles

Sàvia - 2021

@llumdelluna_delapellalanima

www.llumdelluna.com

Sóc acompanyant en ciclicitat femenina, fertilitat i menstruació conscient des del que és natural i no intrusiu per al cos i l'ànima. Fitoterapeuta, herbolària i cosmetòloga. Des de Llum de lluna realitzo cercles, acompanyaments i tallers per a l'empoderament i l'autogestió del cos femení i creo artesanalment productes per a potenciar la cura i el respecte cap al propi cos.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant el text sobre plantes medicinals i ciclicitat.

laia sondang.jpeg

Laia Sondang

Artista - 2021

Il·lustradora i muralista formada a Barcelona.
Immersa en la subtilesa emocional que habitem. Em trobo sempre observant les mirades del món i la meva pròpia, per compendre una mica millor la ciclitat i les marees internes on totes ens perdem i ens retrobem cada dia. És des d'aquí que pinto, i d'on surten les poètiques imatges en aquarel·la de figures femenines submergides en oceans i cels serens. Pinto sempre dones perquè il·lustro l'energia femenina com un camí possible davant de l'expressió de la sensibilitat i la vulnerabilitat de totes les persones. Mirades on reconeixen's per saber que estem aquí i que estem per acompanyar-nos.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la il·lustració que acompanya març.

mar.jpg

Mar Gil

Artista - 2021

@decelalsulls

Mar Gil. Artista de les aquarel·les i estudiant d'Il·lustració. Amant de les taques i de l'expressió directe del cor, m'agrada agafar el pinzell i explosionar sobre el paper per veure què em surt de les entranyes. Quan disfruto més és quan per si sola l'obra pren tota la forma que ha de prendre. Sense cap, sense ment. Persegueixo el sol, i el mar, i miro el cel quan pinto perquè m'arribi tot a través de la llum. 

L'art m'ha salvat la vida.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya abril.

maria gri.jpg

Maria Clara Grimalt Vert

Artista - 2021

Sóc mestra, equinoterapeuta, pedagoga sistèmica i ceramista. Em dedico a acompanyar i acompanyar-me cap a una vida més saludable i sostenible en tots els nivells. Actualment resideixo al Pallars, on treballo l’artesania de la terrissa i l’aquarel·la. La connexió amb els cicles, l’ecologia, l’educació emocional, el feminisme, la revalorització de tradicions i el teixir xarxes de col·laboració són els meus eixos de treball que s’interrelacionen i complementen en els meus productes i tallers. 

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant les il·lustracions que acompanyen el text sobre plantes medicinals.

mariarapima.jpeg

Maria Rapima

Artista - 2021

@instantesdemaria

Dedico la meva mirada a les persones, a moments aparentment poc transcendentals i a tot allò que requereix mirar-s'ho més d'aprop. utilitzo la tècnica del collage i la fotografia per expressar els processos interns que se'm creuen per dins. el treball manual és la manera d'explicar coses que sento més propera i amb la que em sento més còmode.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya juny.

foto perfil.JPG

Mónica Richardson

Sàvia - 2021

@saludmenstrualmtc

saludmenstrual@gmail.com

www.sontrestesoros.com (en construcción)

Llevo trabajando con Medicina Tradicional China desde el 2013, estoy especializada en Acupuntura, Lohan Chi Kung y en salud de la mujer.  Aparte de ofrecer sesiones en consulta.

trabajo divulgando información sobre como funcionan nuestros fascinantes cuerpos energéticos.  Me gustaría ayudar a crear un "nuevo normal", donde escuchamos el cuerpo en vez de convivir con síntomas molestos, y donde tomamos riendas en nuestra salud. ¡Somos poderosas!

Ha participado en la agenda 2021 aportando todo el conocimiento en formato texto sobre la Medicina Tradicional China y la Teoría de los 5 Elementos.

nadia.jpeg

Nadia Beltran

Artista  - 2021

Sóc il·lustradora i tatuadora, també em dedico al món de la educació, formada oficialment en activitats a la natura i ara formant-me en Pedagogía Sistèmica.

L’art, la salut i l’eduació estàn molt presents a la meva vida de moltes formes, per això es un plaer col·laborar en aquest projecte amb tant d’amor. 

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya setembre.

nadiaservilha.jpg

Nadia Servilha

Artista

@nadiaservilha

nadiaservilha.com

Sóc un èsser coneixent-se i aprenent a estimar. I,en aquesta recerca i aprenentatge, sempre m’acompanyen la poesia i l’art com a formes d’expressió de l’ànima. Gaudeixo molt experimentant amb diferents tècniques i disciplines perquè la diversitat sempre aporta molta riquesa i m’ajuda a percebre que en realitat no hi ha res pautat ni dividid. Amb la meva obra acostumo a entaular una relació entre l’espai i el temps, el buit i el ple, la presencia i la ausencia, i altres contraris  per tal de, precissament, integrar-los dins d’una mateixa consciència. La Consciència.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya febrer.

silvana.jpg

Silvana H. Vázquez

Artista multidisciplinar

Qui i què sóc, més enllà de les etiquetes -mutables- que anem acumulant a la motxilla? Fa temps vaig llegir “La chute du ciel” de Davi Kopenawa, chaman i líder dels Indis Yanomami al Brasil. Em va fascinar la costum que tenen d'anomenar-se -una mateixa o la pròpia comunitat- un cop la seva socialització s’està formant, en comptes de fer-ho prematurament com fem aquí. En el meu cas, ja m'havien nombrat, així que el vaig modificar i vaig escollir Sivana H. Vázquez, però tothom em diu Silvana i les seves infinites fusions. i Entre molts altres aspectes, sóc i em sento artista multidisciplinar -actualment especialitzada en fotografia, microvídeo i escriptura- influenciada per la vivència occidental barcelonina i encuriosida per moltes altres cultures.

Ha participat a l'Artemisa 2021 aportant la fotografia que acompanya juliol.

silvia.jpg

Silvia Santamaría

Artista

Es ilustradora y realiza serigrafía textil. Realiza diseños inspirados en la naturaleza, mitología y esoterismo. Tiene un pequeño taller de serigrafía donde realiza todo el proceso ella misma.

Ha participado a Artemisa 2021 aportando la ilustración que acompaña mayo y octubre.

tania.JPG

Tania Berta Judith

Artista

@tania_berta_judith

www.taniabertajudith.com

Tania Berta Judith centra su trabajo artístico en la restauración de las historias de las mujeres. Su práctica transita desde la experiencia personal y la propia genealogía hasta la reinterpretación de la historia y del papel de las mujeres y sus conocimientos en la confección del mundo. La obra de Tania es radicalmente feminista. En ella, el bordado deviene una técnica politizada, que usa para reivindicar los saberes de las mujeres, especialmente aquellos que han sido transmitidos por vía matrilineal, devolviendo autoridad a esa práctica como espacio de transmisión de conocimientos. Frente a la cultura y la palabra escrita, tecnología clave para la construcción del poder patriarcal y la normalización de un mundo explicado desde el androcentrismo, Tania Berta Judith revuelve la jerarquía de los saberes ilustrados y estructura un mundo simbólico donde la oralidad adquiere poder, la intuición se hace método y la aguja borda otras santas escrituras.

Autora de “El libro de la magia blanca. Un moderno manual de hechizos para hacer de tu vida algo mejor” (Fulgencio Pimentel, 2019) y coeditora del fanzine feminista BRAVAS.

Ha participado en Artemisa 2021 aportando la creación que acompaña enero.

Screenshot_20191208-021538_edited.jpg

Amanda Atzavara

Sàvia - 2020

Dona Cura és una dona medicina, un pont entre les plantes i els humans. Herbolària artesana i fitoterapèuta, està estudiant les tradicions humanes, culturals i terapèutiques que vinculen l'ésser humà amb la natura i els processos de l'univers com els esdeveniments astrològics. El seu projecte pretén revaloritzar la saviesa ancestral de les plantes medicinals i il·luminar el coneixement que habita en cadascú de nosaltres per vincular-nos amb la natura de forma profunda, salvatge i curativa. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant les quatre propostes de Rituals de Lluna.

annaherms.JPG

Anna Herms

Sàvia - 2020

Dona, mare, professora de Ioga, de meditació i danses ancestrals. S'especialitza en Sexualitat i desenvolupament humà a través de formacions de Sexualitat Sagrada i Respiració Ovàrica Alquímia Femenina. La Sexualitat Orgànica és un treball corporal holístic, basat en la filosofia tàntrica, que engloba tots aquests coneixements. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el text "Els pilars de la feminitat".

Captura.png

Jihan - Bent Al Reef

Sàvia - 2020

Dona palestina creadora del projecte Bent Al-Reef Women Empowerment Project situat al sud de Betlem, Palestina. Aquest projecte forma part de Tent of Nations, una granja-ecoaldea que promou la sostenibilitat, la resistència pacífica i l'acolliment de totes les religions i cultures. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el poema "D'on sóc..." escrit per una de les alumnes del seu projecte; i l'explicació del projecte Bent Al-Reef.

judit.jpg

Judith Colilles

Sàvia - 2020

@llumdelluna_delapellalanima

www.llumdelluna.com

Sóc acompanyant en ciclicitat femenina, fertilitat i menstruació conscient des del que és natural i no intrusiu per al cos i l'ànima. Fitoterapeuta, herbolària i cosmetòloga. Des de Llum de lluna realitzo cercles, acompanyaments i tallers per a l'empoderament i l'autogestió del cos femení i creo artesanalment productes per a potenciar la cura i el respecte cap al propi cos. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el text "Plantes medicinals, desequilibris menstruals i ciclicitat".

Foto_enviada_per_eva_entropia🌻.jpg

Rous Baltrons

Sàvia - 2020

@rousbaltrons

www.rousbaltrons.com

Sóc diplomada en Medicina Ayureda des del 2005. Professora de danses tribals i dansa del ventre. Barrejo la neurociència, l'estudi profund del nostre sistema nerviós i glandular i els moviments que ens aporten a les dones un extra d'energia respectant la nostra fisiologia i musculatura a través de la dansa. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el text "Moren les estacions".

Foto_enviada_per_eva_entropia🌻_(2).jp

Sofi Ombú

 Sàvia - 2020

Soy sangre viejita en un cuerpo nuevo, trabajo en este proyecto de recuperación, práctica y divulgación de la medicina tradicional con muchísimo amor para que no se pierda la esencia que nos han dejado las abuelas y abuelos de la humanidad,para que reconectemos con esa raíz y coexistamos con nuestro entorno,que es una inmensa farmacia!!! Va participar a l'Artemisa 2020 aportant els coneixements variats sobre remeis naturals: l'oli de camamilla, el coixí antiinflamatori, la curació de fongs i infeccions vaginals, els lligats d'herbes, el poema "El Regal" i la proposta d'entregar la sang a la terra.

laia.jpg

Laia

 Artista - 2020

Em dic Laia i sóc amant de la natura en totes les seves formes. Em mouen les coses de l'ànima com la dansa, el dibuix o l'escriptura. 

He estudiat Belles Arts i actualment col.laboro amb projectes d'àmbit social que impliquen l'art com una eina per l'empoderament de diversos col.lectius. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant la il·lustració que acompanya gener i el poema "El Regal".

50407378_2297701530497719_46921868825140

Reem Abedalaziz

 Artista - 2020

Artista de Palestina, Hebron, graduada en Arts Visuals a An-Najah National University. Ha fet diverses exposicions per Palestina. Les dones i les similituds i contradiccions en les seves actituds i comportaments són el seu tema. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant la pintura que acompanya febrer.

78098798_461521541232390_679407304457584

La Morales

 Artista - 2020

Il·lustradora i artista catalana en formació. Feminista. L'art com a eina de transformació social. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant la il·lustració que acompanya març.

rand.jpg

Rand Dabboor

 Artista - 2020

@randdabboor

Dissenyadora gràfica de Palestina, nascuda a Jerusalem al 1994 i viu actualment a Jifna, Ramallah. El seu treball tracta la identitat palestina i la cultura barrejant l'antic i preciós patrimoni amb estils moderns. Ha estat en nombrosos festivals i tallers. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el collage que acompanya abril.

unnamed (1).jpg

Haya Kaabneh

 Artista - 2020

@haya.kaa

Nascuda a Jordània al 1991 i vivint actualment a Palestina, ha estudiat Belles Arts a Al-Quds University. Ha participat en nombroses exhibicions en galeries palestines. La seva preocupació són els problemes de la dona a Orient Mitjà. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant els dibuixos i text que acompanyen maig.

72952456_539531680157238_220779594959237

Duaa Hossary

 Artista - 2020

Artista palestina nascuda i crescuda a Ramallah, Palestina. Graduada en Arts Visuals. Ha participat en múliples tallers d'art. En el seu treball parla de les dones a Orient Mitjà, les quals s'acostumen a sentir destrossades per com són tractades però al mateix temps representen el poder d'una dona que no té drets. Amb les seves obres ens dóna un exemple de com s'enfronten la injustícia amb paciència i sempre demanant els seus drets. Va participar aportant el collage que acompanya juny.

bel.jpg

Isabel Gestí Urpí

 Artista - 2020

@belgesti

@viscalalluna

Sóc fotògrafa, de Catalunya. El que més m'agrada del regal de crear és poder connectar amb la gent, habitar el món que m'envolta i poder visibilitzar realitats subalternes. L'art m'arrela a la vida i m'ajuda a gaudir-la més intensament. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant la fotografia d'agost

GDFGGD.jpg

Yona Rochel

 Artista - 2020

Il·lustradora i artista visual. Amant de les arts, la natura i allò invisible. Durant la infantesa ja sentia atracció per les arts, especialment pel dibuix, la música, el cinema i l'escenografia, inquietud que manifestava creant cabanes i ambients fantàstics en el petit univers de la meva habitació. En l'art busco la catarsi de l'individu, l'autoconeixement i lliurar tot allò que amaga el nostre inconscient ja que sóc de les que creu que els grans canvis comencen per la revolució interior. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el brodat que acompanya setembre.

hanann.jpg

Hanan Ali Jabareen

 Artista - 2020

@hanan.embroidery

De Palestina, Um al-fahhem. "Tinc 23 anys i sóc una infermera a la qual li encanta crear dibuixos i formes a través del brodat".

Va participar a l'Artemisa 2020 aportant el brodat que acompanya octubre.

luna.JPG

Luna Narayan

 Artista - 2020

@lunanarayan33

312 llunes de vida, un cos ferm i en el seu interior un cel ple d'ocells i estrelles amb els quals somiar i veure el món amb la seva immensitat per entendre'l, viatjar-lo i donar-li una raó d'existir, un somni. L'art que en mi s'expressa es crea amb la finalitat de sanar el que vaig ser, el que sóc i el que seré. També procuro trobar i retenir sentiments trobats en la humanitat, la curiositat, la tendresa, la por... i introduïr-los en un altre pla de la realitat, la dimensió de la màgia, del subconscient.

Va participar a l'Artemisa 2020 amb la pintura que acompanya novembre.

71420679_770256216750434_697168537408294

Afiaa Nawasra

 Artista - 2020

Artista palestina que viu a Jenin. Graduada en Dibuix i Pintura a An-najah National University, ha participat en diverses exposicions col·lectives. En el seu treball, l'acció d'estar-se amagant és una de les primeres coses que podem detectar. Els infants s'amaguen per jugar, i això podria ser també una trampa amb la qual atreure'ls. Per a què? Per exemple, per abusar sexualment d'ells. Afiaa intenta documentar aquesta realitat a través de l'art. Va participar a l'Artemisa 2020 aportant les aquarel·les que acompanyen desembre.

WhatsApp Image 2020-10-14 at 18.18.02.jp

Vakasurikata

Artesanes

@vaka.surikata

658134939 / 617859191

Vakasurikata és un laboratori d'experimentació tèxtil 100% artesanal fet amb molt d'amor i cura per la Berta i la Irene. Cada disseny està fet amb teles reciclades i/o comprades per donar una segona vida als teixits, intentant reduir així l'impacte de nous materials al planeta. Cada disseny és únic i, gairebé, irrepetible, ja que deixem que el propi material generi el procés creatiu i no a la inversa.